Зазвичай овочі заморожують і відправляють до упаковки відразу після збору врожаю. Це означає, що вони зберігають велику кількість поживних речовин.

Про це йдеться у дослідженні Національного центру біотехнологічної інформації США.

Дослідження показало, що бланшування (коротка обробка парою) і заморожування істотно не змінюють фітохімічний склад продуктів. Однак наукові роботи також показують, що заморожування може впливати на поживну цінність деяких овочів.

Чи корисно їсти заморожені овочі - дослідження

Наприклад, заморожена капуста брокколі містить більше рибофлавіну (вітамін B2) у порівнянні зі свіжим продуктом, а заморожений горох - навпаки. Крім того, в той час як в замороженому горосі, моркві та шпинаті вміст бета-каротину був нижчим, то в замороженому шпинаті і зеленій квасолі таких змін не спостерігалося.

Ще одна робота науковців говорить, що заморозка може збільшити вміст антиоксидантів в деяких овочах. Цікаво, що бланшування навпаки може призвести до значного зниження вмісту термочутливих поживних речовин, включаючи вітамін С і тіамін (вітамін В1).

Одним з мінусів заморожених овочів можна вважати додавання різних соусів до них. Часто виробники додають в суміш сіль, цукор або заморожений готовий соус. Це може збільшити кількість натрію, жиру і калорій в кінцевому продукті. Часто такі овочі також можуть втрачати свої смакові особливості.

Нагадаємо, науковці розказали, які фрукти та овочі сприяють поліпшенню сну. Якщо у вас періодично виникають проблеми зі сном, не варто відразу бігти до аптеки за снодійним.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Джерело