На Вінниччині лісівники заготовляють гіллячковий корм для зимової підгодівлі диких тварин. Так звані "зелені віники", кажуть, перші у меню у холодну пору року. Так, тульчинські лісівники уже зробили запас із 5400 віників. Про це йдеться на сторінці обласного управління лісового та мисливського господарства. Аби гіллячковий корм добре зберігався і не втратив своїх властивостей до періоду зимової підгодівлі, треба, кажуть, його правильно заготовити. "Гілочки з молодим листям зрізають, занурюють у ропу (розчин кам’яної солі) і висушують у затінку. Після висихання віники зберігають у спеціальних приміщеннях, які гарно провітрюються", — йдеться у дописі. Також для лісових мешканців зазвичай заготовляють сіно, кукурудзу, зерно пшениці, ячменю, коренеплоди, зернові снопики, а ще закуповують сіль для солонців та створюють кормові ремізи, на яких висівають багаторічні трави і топінамбур. Додають, в лютому 2021 року в угіддях лісомисливського господарства нарахували 82 кабанів, 575 козуль, 1119 зайців, 112 куниць, 125 тхорів, 119 борсуків, 66 видр, 164 сірих куріпок, а ще 59 лисиць та 6 вовків. Читайте також Поповнення у вінницькому зоопарку: у білих ланей народилося маля Толока по-вінницьки: біля Вишенського озера зібрали 18 мішків сміття

На Вінниччині лісівники заготовляють гіллячковий корм для диких тварин

Джерело