Бананове морозиво
Інгредієнти:
- банан – 3 шт.;
- лимонний сік – 1 ч. л.;
- чорний шоколад – 50 г;
- мед – 1 ч. л.;
- кориця – 1 ч. л.;
- волоські горіхи – 1 ст. л.;
- шоколадний соус – 1 ст. л.
Приготування:
- Почистіть банани, поріжте їх на шматки і заморозьте.
- Збийте в потужному блендері банани та лимонний сік.
- Розтопіть шоколад на слабкому вогні.
- Зніміть із вогню і додайте меду і кориці.
- Полийте бананове морозиво шоколадним соусом і посипте колотими горішками.
Цукерки з сухофруктів
Інгредієнти:
- курага – 100г;
- в'ялений інжир – 100 г;
- апельсиновий сік чи ром – 1 склянка;
- волоські горіхи – 100 г;
- мед – 1 ст. л.;
- кокосова стружка – 100 г.
Приготування:
- Курагу та інжир замочіть на 40 хвилин у ромі або апельсиновому соці.
- Волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді, охолодіть і подрібніть.
- Інжир і курагу обсушіть і дрібно наріжте.
- Змішайте подрібнені сухофрукти, горіхи та мед.
- Сформуйте кульки, обваляйте їх в кокосовій стружці, охолодіть.
Заморожений апельсиновий йогурт
Інгредієнти:
- класичний йогурт (без наповнювачів) – ½ склянки;
- апельсиновий сік – ½ склянки;
- ванільний екстракт – ½ ч. л.;
- лимонний сік – 1 ч. л.;
- мед – 2 ст. л.
Приготування:
- Змішайте йогурт, апельсиновий сік, ванільний екстракт, лимонний сік і мед.
- Перелийте суміш у формочки для морозива (можна вставити порційні палички). Відправте в морозильну камеру на кілька годин.
- Перед подачею вийміть морозиво з холодильника і дайте йому розтанути протягом 10-15 хвилин.
Фруктовий коктейль
Інгредієнти:
- фрукти (ківі, банан, апельсин, ананас…) – 150 г;
- ягоди (полуниця, чорниця, малина…) – 150 г;
- мінеральна вода – 500 мл;
- мед – 1 ч. л.;
- м'ята – 20 листочків;
- лимон – 2-3 дольки.
Приготування:
- Змішайте улюблені фрукти та ягоди з льодом і газованою водою.
- Додайте в напій мед.
- Для кращого аромату додайте м'яту та лимон.
Запечені яблука
Інгредієнти:
- яблука – 4 шт.;
- фруктове пюре – 100 г;
- абрикосовий сік – ½ склянки;
- волоські горіхи – 100 г.
Приготування:
- Видаліть серцевину яблук.
- Відріжте маленький шматочок серцевини і покладіть на місце, щоб "закрити" низ.
- Заповніть серцевини яблук фруктовим пюре та горіхами.
- Покладіть яблука на деко для випікання, налийте абрикосовий сік навколо яблук.
- Випікайте, не накриваючи, при 180˚С близько 35-45 хвилин, поки яблука не розм'якнуть.
- Подавайте зі збитими вершками або морозивом.
Панакота
Інгредієнти:
- ванільний знежирений йогурт – 500 г;
- мед – 2 ст. л.;
- ванілін – ½ ч. л.;
- желатин – 3 ч. л.;
- свіжі або морожені ягоди (фрукти) – 1 склянка;
- цукрова пудра – 2 ст. л.;
- вода – 1 ст. л.
Приготування:
- Остудіть чотири формочки по 250 г.
- У середній мисці змішайте йогурт, мед і ванілін.
- У маленькій ємності розведіть желатин водою і збийте виделкою. Дайте охолонути.
- Змішайте невелику частину йогуртової суміші з желатином, потім добре збийте.
- Розкладіть у формочки. Закрийте кришкою і дайте охолонути протягом трьох годин.
- У маленькій каструлі змішайте ягоди, цукрову пудру та воду.
- Готуйте ягідну сальсу протягом 2-3 хвилин, помішуючи, поки ягоди не розм'якнуть. Дайте охолонути.
- Занурьте формочки з готовою панакотою на пару секунд у гарячу воду. Перекладіть в тарілки. Додайте сальсу.
Ягідно-молочне желе
Інгредієнти:
- пастеризоване молоко – 2 склянки;
- свіжа або зморожена малина (полуниця, чорниця) – ½ склянки;
- цукрова пудра – ¼ склянки;
- малиновий джем – 2 ст. л.;
- кип'ячена вода – 2 ст. л.;
- желатин – 2 ст. л.;
- свіжі ягоди для подачі.
Приготування:
- У маленькій мисці змішайте молоко, ягоди, цукор і джем.
- Поставте на малий вогонь і помішуйте до повного з'єднання.
- Процідіть суміш через сито і видаліть насіння. Дайте охолонути.
- У маленькій ємності добре збийте виделкою воду і желатин до однорідної маси.
- Влийте желатин у молочну суміш і розмішайте. Дайте суміш охолонути півгодини.
- Коли рідина по краях почне застигати, збийте суміш міксером і розкладіть в стаканчики для подачі.
- Дайте застигнути і подавайте зі свіжими ягодами.
Шоколадно-кавовий фондан
Інгредієнти:
- борошно – 1 склянка;
- пекарський порошок – 1 ч. л.;
- сіль – ½ ч. л.;
- цукор –165 г;
- какао – 25 г;
- молоко – ½ склянки;
- вершкове масло – 80 г;
- тростинний цукор – ½ склянки;
- свіжоприготовлена міцна кава – 250 мл.
Приготування:
- Прогрійте духовку до 190°С (170°С при конвекції).
- Змастіть жиром чотири формочки по 300 мл і поставте їх на деко.
- Ретельно перемішайте просіяне борошно з пекарським порошком, сіль, цукор, половину какао. Додайте молоко і вершкове масло.
- Розподіліть суміш по формах.
- Останнє какао змішайте з коричневим цукром та кавою у невеликій мисці до повного розчинення цукру.
- Полийте цією сумішшю тісто у формах.
- Відразу ж поставте в духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
- Готові фондани підійдуть і затвердіють зверху.
- Подавайте одразу, можна з кулькою морозива або сорбету.
Фруктово-сирні кульки
Інгредієнти:
- кислий сир – 100 г;
- курага – 100 г;
- родзинки – за смаком;
- мед – 1 ч. л.;
- кокосова стружка – 2 ст. л.
Приготування:
- Родзинки та курагу залийте окропом. Після того як вони розм'якнуть, висушіть їх паперовим рушником.
- Потім змішайте їх у блендері разом із сиром та медом.
- Вологими руками скачайте невеликі кульки і обваляйте їх в кокосовій стружці.
Кекс із чорносливом
Інгредієнти:
- кефір нежирний – ½ склянки;
- вода – ½ склянки;
- яблучний сік – 1-2 склянки;
- вівсяні пластівці – 2 склянки;
- чорнослив – 200 г;
- волоські горіхи – 50 г;
- рослинна олія – 2 ст. л .;
- розпушувач – 2 ч. л.;
- яйця – 2 шт.;
- дрібка солі.
Приготування:
- Склянку вівсянки залийте окропом та дайте набухнути.
- Другу склянку вівсянки мелемо до борошна. Замішуємо вівсяне борошно і вівсянку із п. 1.
- Додаємо кефір, яйця, дрібку солі та розпушувач.
- Чорнослив замочуємо в яблуневому соку, а потім дрібно нарізаємо, горіхи подрібнюємо.
- Додаємо в тісто чорнослив, горіхи та олію.
- Форму для випікання присипаємо борошном, викладаємо туди тісто та випікаємо кекс у розігрітій до 175°С духовці 30 хвилин.
Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв про ТОП-10 оригінальних і смачних пісних страв.
Також дивіться фотогалерею за темою:
Джерело