Розпочалося літо, а з ним і пляжний сезон. Аби бути впевненим і гарним на відпочинку біля моря, варто скинути кілька зайвих кілограмів після великодніх, а то ще й після зимових свят. 5.ua підібрав для вас рецепти солодких страв, аби навіть під час дієти не відмовляти собі у смачненькому

Бананове морозиво

Інгредієнти:

  • банан – 3 шт.;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • чорний шоколад – 50 г;
  • мед – 1 ч. л.;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • волоські горіхи – 1 ст. л.;
  • шоколадний соус – 1 ст. л.

Приготування:

Солодкі та низькокалорійні: топ-10 корисних десертів без шкоди для фігури
  1. Почистіть банани, поріжте їх на шматки і заморозьте.
  2. Збийте в потужному блендері банани та лимонний сік.
  3. Розтопіть шоколад на слабкому вогні.
  4. Зніміть із вогню і додайте меду і кориці.
  5. Полийте бананове морозиво шоколадним соусом і посипте колотими горішками.

Цукерки з сухофруктів

Інгредієнти:

  • курага – 100г;
  • в'ялений інжир – 100 г;
  • апельсиновий сік чи ром – 1 склянка;
  • волоські горіхи – 100 г;
  • мед – 1 ст. л.;
  • кокосова стружка – 100 г.

Приготування:

  1. Курагу та інжир замочіть на 40 хвилин у ромі або апельсиновому соці.
  2. Волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді, охолодіть і подрібніть.
  3. Інжир і курагу обсушіть і дрібно наріжте.
  4. Змішайте подрібнені сухофрукти, горіхи та мед.
  5. Сформуйте кульки, обваляйте їх в кокосовій стружці, охолодіть.

Заморожений апельсиновий йогурт

Інгредієнти:

  • класичний йогурт (без наповнювачів) – ½ склянки;
  • апельсиновий сік – ½ склянки;
  • ванільний екстракт – ½ ч. л.;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • мед – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Змішайте йогурт, апельсиновий сік, ванільний екстракт, лимонний сік і мед.
  2. Перелийте суміш у формочки для морозива (можна вставити порційні палички). Відправте в морозильну камеру на кілька годин.
  3. Перед подачею вийміть морозиво з холодильника і дайте йому розтанути протягом 10-15 хвилин.

Фруктовий коктейль

Інгредієнти:

  • фрукти (ківі, банан, апельсин, ананас…) – 150 г;
  • ягоди (полуниця, чорниця, малина…) – 150 г;
  • мінеральна вода – 500 мл;
  • мед – 1 ч. л.;
  • м'ята – 20 листочків;
  • лимон – 2-3 дольки.

Приготування:

  1. Змішайте улюблені фрукти та ягоди з льодом і газованою водою.
  2. Додайте в напій мед.
  3. Для кращого аромату додайте м'яту та лимон.

Запечені яблука

Інгредієнти:

  • яблука – 4 шт.;
  • фруктове пюре – 100 г;
  • абрикосовий сік – ½ склянки;
  • волоські горіхи – 100 г.

Приготування:

  1. Видаліть серцевину яблук.
  2. Відріжте маленький шматочок серцевини і покладіть на місце, щоб "закрити" низ.
  3. Заповніть серцевини яблук фруктовим пюре та горіхами.
  4. Покладіть яблука на деко для випікання, налийте абрикосовий сік навколо яблук.
  5. Випікайте, не накриваючи, при 180˚С близько 35-45 хвилин, поки яблука не розм'якнуть.
  6. Подавайте зі збитими вершками або морозивом.

Панакота

Інгредієнти:

  • ванільний знежирений йогурт – 500 г;
  • мед – 2 ст. л.;
  • ванілін – ½ ч. л.;
  • желатин – 3 ч. л.;
  • свіжі або морожені ягоди (фрукти) – 1 склянка;
  • цукрова пудра – 2 ст. л.;
  • вода – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Остудіть чотири формочки по 250 г.
  2. У середній мисці змішайте йогурт, мед і ванілін.
  3. У маленькій ємності розведіть желатин водою і збийте виделкою. Дайте охолонути.
  4. Змішайте невелику частину йогуртової суміші з желатином, потім добре збийте.
  5. Розкладіть у формочки. Закрийте кришкою і дайте охолонути протягом трьох годин.
  6. У маленькій каструлі змішайте ягоди, цукрову пудру та воду.
  7. Готуйте ягідну сальсу протягом 2-3 хвилин, помішуючи, поки ягоди не розм'якнуть. Дайте охолонути.
  8. Занурьте формочки з готовою панакотою на пару секунд у гарячу воду. Перекладіть в тарілки. Додайте сальсу.

Ягідно-молочне желе

Інгредієнти:

  • пастеризоване молоко – 2 склянки;
  • свіжа або зморожена малина (полуниця, чорниця) – ½ склянки;
  • цукрова пудра – ¼ склянки;
  • малиновий джем – 2 ст. л.;
  • кип'ячена вода – 2 ст. л.;
  • желатин – 2 ст. л.;
  • свіжі ягоди для подачі.

Приготування:

  1. У маленькій мисці змішайте молоко, ягоди, цукор і джем.
  2. Поставте на малий вогонь і помішуйте до повного з'єднання.
  3. Процідіть суміш через сито і видаліть насіння. Дайте охолонути.
  4. У маленькій ємності добре збийте виделкою воду і желатин до однорідної маси.
  5. Влийте желатин у молочну суміш і розмішайте. Дайте суміш охолонути півгодини.
  6. Коли рідина по краях почне застигати, збийте суміш міксером і розкладіть в стаканчики для подачі.
  7. Дайте застигнути і подавайте зі свіжими ягодами.

Шоколадно-кавовий фондан

Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;
  • пекарський порошок – 1 ч. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • цукор –165 г;
  • какао – 25 г;
  • молоко – ½ склянки;
  • вершкове масло – 80 г;
  • тростинний цукор – ½ склянки;
  • свіжоприготовлена міцна кава – 250 мл.

Приготування:

  1. Прогрійте духовку до 190°С (170°С при конвекції).
  2. Змастіть жиром чотири формочки по 300 мл і поставте їх на деко.
  3. Ретельно перемішайте просіяне борошно з пекарським порошком, сіль, цукор, половину какао. Додайте молоко і вершкове масло.
  4. Розподіліть суміш по формах.
  5. Останнє какао змішайте з коричневим цукром та кавою у невеликій мисці до повного розчинення цукру.
  6. Полийте цією сумішшю тісто у формах.
  7. Відразу ж поставте в духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
  8. Готові фондани підійдуть і затвердіють зверху.
  9. Подавайте одразу, можна з кулькою морозива або сорбету.

Фруктово-сирні кульки

Інгредієнти:

  • кислий сир – 100 г;
  • курага – 100 г;
  • родзинки – за смаком;
  • мед – 1 ч. л.;
  • кокосова стружка – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Родзинки та курагу залийте окропом. Після того як вони розм'якнуть, висушіть їх паперовим рушником.
  2. Потім змішайте їх у блендері разом із сиром та медом.
  3. Вологими руками скачайте невеликі кульки і обваляйте їх в кокосовій стружці.

Кекс із чорносливом

Інгредієнти:

  • кефір нежирний – ½ склянки;
  • вода – ½ склянки;
  • яблучний сік – 1-2 склянки;
  • вівсяні пластівці – 2 склянки;
  • чорнослив – 200 г;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • рослинна олія – 2 ст. л .;
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • дрібка солі.

Приготування:

  1. Склянку вівсянки залийте окропом та дайте набухнути.
  2. Другу склянку вівсянки мелемо до борошна. Замішуємо вівсяне борошно і вівсянку із п. 1.
  3. Додаємо кефір, яйця, дрібку солі та розпушувач.
  4. Чорнослив замочуємо в яблуневому соку, а потім дрібно нарізаємо, горіхи подрібнюємо.
  5. Додаємо в тісто чорнослив, горіхи та олію.
  6. Форму для випікання присипаємо борошном, викладаємо туди тісто та випікаємо кекс у розігрітій до 175°С духовці 30 хвилин.

Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв про ТОП-10 оригінальних і смачних пісних страв.

Також дивіться фотогалерею за темою:

Джерело