Тренерка "Зважених та щасливих", а також колишня дружина відомого українського боксера В'ячеслава Узєлкова, Марина Боржемська, назвала продукти, які найбільше любить наш мозок.

Про це Марина Боржемська написала у новому пості на своїй сторінці в соцмережі Інстаграм, де на неї підписано майже 600 тисяч читачів.

Марина Боржемська назвала продукти, які знищують наш мозок: їх їсть майже кожен

"Їжа для мозку. З дитинства ми знаємо - щоб голова добре працювала, потрібно їсти певні продукти. Наприклад, всім же в дитинстві говорили споживати горіхи? Що ж ще допомагає нашому мозку краще функціонувати?", - написала тренерка. Марина Боржемська

Марина Боржемська назвала продукти, які знищують наш мозок: їх їсть майже кожен

Марина Боржемська назвала продукти, які допомагають нашому мозку краще функціонувати. Зокрема, це жирні омега-3 кислоти. За словами тренерки, їжа з високим вмістом омега-3 уповільнює старіння мозку і значно знижує ризик розвитку сенільних деменцій, в тому числі й хвороби Альцгеймера.

"Продукти, найбільш багаті омега-3-кислотами: жирна риба: лосось, оселедець, форель, скумбрія та ін.; лляна, рапсова, конопляна та олія волоського горіха; насіння льону та Чіа; горіх; водорість.", - пояснила вона. Марина Боржемська

Одним з основних джерел живлення для нервової системи Марина Боржемська назвала летицин. Вона наголосила, що дефіцит лецитину супроводжується порушеннями функцій нервової, серцево-судинної та інших систем.

Марина Боржемська назвала продукти, які знищують наш мозок: їх їсть майже кожен

"Щоб заповнити його нестачу, важливо включати в раціон харчування продукти, насичені лецитином - яйця, горіхи і стручкові плоди.", - радить тренерка. Марина Боржемська

Також Марина Боржемська звертає увагу на триптофан - амінокислоту, яка здатна посилити вироблення серотоніну в головному мозку, гормону, що відповідає за настрій, якість сну і сприйняття болю. Його запаси містяться в бананах, бобах, сирі, молочних продуктах, фініках, яйцях, рибі, м'ясі, горіхах, арахісі й цільних зернах.

"Білок. Важливий білок для мозку грає роль стимулятора імунної системи, поставляє додаткову енергію і сприяє утворенню гемоглобіну. Шукаємо в рибі, горіхах і м'ясі. Вітаміни групи B. намагайтеся харчуватися різноманітно і включати в свій прийом їжі: м'ясо, горох, гречку, гриби, яйця і вівсянку.", - написала вона. Марина Боржемська

Крім того, Марина Боржемська назвала й продукти, які погіршують стан головного мозку. До них відносяться біла мука, рафінований цукор, фастфуд, що містить трансжири і жири тваринного походження.

Джерело