Відомий український кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко приготував оригінальну страву - холодний суп з кабачка та огірка.

Відповідний відеорецепт з'явився на особистій сторінці Євгена Клопотенка в соцмережі Інстаграм, де на нього підписано 593 тисячі читачів.

Інгредієнти: 

Євген Клопотенко охолодив мозок та нерви звичайним кабачком:
  • кабачки;
  • огірки;
  • часник;
  • оливкова олія;
  • м'ята;
  • лимон;
  • сіль;
  • перець;
  • лід.

Євген Клопотенко охолодив мозок та нерви звичайним кабачком:

Євген Клопотенко охолодив мозок та нерви звичайним кабачком:

Євген Клопотенко охолодив мозок та нерви звичайним кабачком:

"Беріть свої кабачки та суйте до блендера. Сирими. Плюс огірки, часник, оливкова олія, м'ята, лимон, сіль та перець. Трохи льоду у тарілку. Суп готовий. Єп, так можна було. Такий ото типу гаспачо, охолоджує мозок та нерви. Варити нічого не треба. Навіть кабачки, вони народжуються вже готовими, якшо що. От прямо зараз дістаньте їх з холодильника, відкусіть та все усвідомте.", - написав він. Євген Клопотенко

Крім того, Євген Клопотенко радить увагу звернути на блендер - він має бути потужним і з добрими ножами. У та кому разі холодний кабачковий суп вийде ідеальним. 

"Найбільша задача в цьому рецепті - не лажанути з блендером. Беріть той, що з добрими ножами. У моєму сталеві японські і то має добрий ефект. Працюють немов ніндзя, кригу перетворюють на пил. Ну, тепер все зрозуміло. І з блендером, і з кабачками. Цьом.", - пояснив кулінар. Євген Клопотенко

Джерело