Відомий український кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко приготував оригінальну страву з молодої картоплі.

Відеорецепт з'явився на особистій сторінці Євгена Клопотенка в соцмережі Інстаграм, де на нього підписано 593 тисячі читачів.

"Бісить, що картопля кожного року знов молода і популярна, а ти ні. Але шо поробиш. Не можеш перевершити ворога - з'їж його. Рецепт я дам.", - написав кулінар.  Євген Клоапотенко

Євген Клопотенко показав, що можна зробити з молодою картоплею:

Євген Клопотенко показав, що можна зробити з молодою картоплею:

Приготування молодої картоплі

Спершу картоплю потрібно обсмажити на олії на розігрітій сковорідці. Далі додайте добрий шмат вершкового масла та спеції. Найкращий картопляний мікс за словами Євгена Клопотенка: сіль, паприка, коріандр, сушена ріпчаста цибуля та часник, трохи цукру для балансу смаків, куркума, базилік, перець (чорний та червоний гострий), пажитник, імбир, мускатний горіх, лавровий лист, кмин.

"Так от, коли додасте спеції та картопля вкриється золотавою скоринкою сорому за свою неперевершеність, то відправте її у духовку. 180 градусів, 20-30 хвилин. Кращого способу приготувати цю малу ви не знайдете. Вона буде всередині така ніжна, ніби вас боженька погладив по піднебінню. Цьом.", - поділився він. Євген Клопотенко

Джерело