Добрий ранок точно починається зі сніданку. І він має бути не тільки смачним, але й корисним та таким, щоб зарядив емоціями на увесь день.

Пропонуємо суботу, 25 вересня, почати саме так. 

ТОП-3 рецепти від “Галицького кореспондента“: 

Смачно та корисно: снідаємо разом
  • сирники з джемом, або медом
  • вівсяна каша з ягодами або горіхами 
  • омлет із зеленню

Сирники:

Ну хто не любить ніжних кремових сирників, щедро политих полуничним джемом? До цього додамо чашечку запашної кави, букетик квітів у вазі та романтичну ранкову музику на програвачі. Відчуваєте цю атмосферу?

  • Сир (не мокрий) – 500 г
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне для обвалювання
  • Олія для смаження
  • Ванілін або ванільний цукор

Насамперед слід сир розтерти на кашку. В окремій тарілці збити яйця та всипати манку. Дати набрякнути 2-3 хвилини. Вилити яєчну суміш у сир і добре вимішати ложкою. Додати крохмаль, цукор та ванілін. З отриманої маси сформувати сирники. Обваляти кожен у борошні. Викласти їх на добре розігріту сковороду й смажити на невеликому вогні до золотистої скоринки з обох боків. Поливаємо сирні шайбочки улюбленим джемом, або ж медом і насолоджуємося.

Смачно та корисно: снідаємо разом

***

Вівсяна каша з ягодами або горіхами: ситно та корисно

  • 80 г вівсяної каші
  • 200 мл молока
  • г заморожених змішаних ягід, таких як полуниця, малина і чорниця
  • 15 г улюблених горіхів, можна підсмажити

Поміщаємо вівсянку в каструлю з молоком і 300 мл води. Готуємо на повільному вогні протягом 15-20 хвилин, постійно помішуючи. Виливаємо кашу в дві глибокі миски і зверху посипаємо змішаними ягодами та горіхами.

Смачно та корисно: снідаємо разом

***

Омлет

Два яйця розбийте в глибоку миску та змішайте їх віничком або виделкою, але так, щоб не було піни.

Пательню розігрійте на невеликому вогні. 

На гарячу пательню викладіть 20 г вершкового масла. Далі вливаємо на пательню яйця. Посоліть до смаку.

Омлет смажте декілька хвилин при закритій кришці, після його можна перевернути і підсмажити 30 секунд із іншого боку. Посипте омлет зеленню до смаку.

Смачно та корисно: снідаємо разом

Джерело