Гарбуз – це багате джерело вітамінів та корисних мікроелементів, які так необхідні нашому організму напередодні зими та часу застуд.
В гарбузі міститься бета-каротину та вітаміну A набагато більше, ніж у моркві. А ще плоди багаті кальцієм, пектином, вітамінами С, E, D, PP і групи В.
Крім того, споживання цього овоча покращує процеси обміну речовин, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і регулює водно-сольовий баланс в організмі.
Гарбузовий пиріг від Дмитра Марценюка
Інгредієнти:
- 250 г масла
- 400 г борошна
- 3 яйця
- 900 г гарбуза
- 200 г цукру
- 200 г вершків (30-33%)
- кориця на смак
- дрібка солі
Спосіб приготування:
Борошно з сіллю перетерти з маслом в крихти. Додати 1 яйце, замісити тісто і відправити його в холодильник на 30 хв.
Очистити гарбуз, нарізати кубиками та покласти варитись. Варити гарбуз, поки не розваритися та не випарується вся рідина. Після цього слід збити гарбуз в блендері в однорідну масу.
Тісто розділити рівномірно по формі, сформувати бортики. Випікати окремо тісто впродовж 15-20 хвилин.
Гарбузове пюре збити міксером із цукром, яйцями та вершками, додати корицю.
Вилити суміш у форму на запечене тісто. Випікати 50-55 хв.
Розрізати, коли охолоне. Смачного!
Джерело