Гарбуз – це багате джерело вітамінів та корисних мікроелементів, які так необхідні нашому організму напередодні зими та часу застуд.

В гарбузі міститься бета-каротину та вітаміну A набагато більше, ніж у моркві. А ще плоди багаті кальцієм, пектином, вітамінами С, E, D, PP і групи В.

Крім того, споживання цього овоча покращує процеси обміну речовин, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і регулює водно-сольовий баланс в організмі.

Гарбузовий пиріг від Дмитра Марценюка

Відкриваємо сезон: рецепт гарбузового пирога від шеф-кухаря українського ресторану на Мангеттені

Інгредієнти:

  • 250 г масла
  • 400 г борошна
  • 3 яйця
  • 900 г гарбуза
  • 200 г цукру
  • 200 г вершків (30-33%)
  • кориця на смак
  • дрібка солі

Спосіб приготування:

Борошно з сіллю перетерти з маслом в крихти. Додати 1 яйце, замісити тісто і відправити його в холодильник на 30 хв.

Очистити гарбуз, нарізати кубиками та покласти варитись. Варити гарбуз, поки не розваритися та не випарується вся рідина. Після цього слід збити гарбуз в блендері в однорідну масу.

Тісто розділити рівномірно по формі, сформувати бортики. Випікати окремо тісто впродовж 15-20 хвилин.

Гарбузове пюре збити міксером із цукром, яйцями та вершками, додати корицю.

Вилити суміш у форму на запечене тісто. Випікати 50-55 хв.

Розрізати, коли охолоне. Смачного!

Джерело