Вчені з Тяньцзінського інституту промислової біотехнології (TIB) при Академії наук КНР розробили метод штучного синтезу крохмалю з вуглекислого газу.

Про це йдеться у повідомленні академії.

Як зазначається, зараз крохмаль отримують переважно із зернових культур, зокрема, кукурудзи. Зазвичай він виробляється у процесі фотосинтезу, який включає близько 60 біохімічних реакцій, а також складну фізіологічну регуляцію. У світі було проведено багато досліджень синтезу крохмалю, але значного прогресу не вдалося досягнути.

Китайські вчені навчилися отримувати крохмаль з вуглекислого газу

За словами очільника Тяньцзінського інституту промислової біотехнології Ма Яньхе, дослідницькій групі вдалося розробити більш ефективний та швидкий метод штучного синтезу крохмалю, який включає 11 основних реакцій. Вчений зауважив, що структура синтетичного крохмалю точно така ж, як і структура природного крохмалю. Яньхе додав, що попередні лабораторні випробування показали, що ефективність вироблення крохмалю синтетичним способом приблизно у 8,5 раза перевищує ефективність традиційного сільськогосподарського виробництва крохмалю. Він зазначив, що така технологія допоможе заощадити понад 90% оброблюваних земель і ресурсів прісної води. Також це дозволить уникнути негативного впливу на навколишнє середовище пестицидів і добрив, підвищити продовольчу безпеку людини.

Своєю чергою віцепрезидент Академії наук Китаю Чжоу Ци зауважив, що дослідження перебуває на лабораторній стадії й додав, що ще доведеться пройти довгий шлях до практичного застосування штучного синтезу крохмалю.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Джерело