Відомий український кулінар, переможець проєкту "МайстерШеф" Євген Клопотенко та творець "нового шкільного меню" поділився у своєму Instagram новою публікацією. Цього разу Женя вирішив порадувати своїх глядачів та шанувальників рецептом макарошок у томатній пасті.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Євгена Клопотенка у мережі Instagram.

Нескромні макарони в соусі від Євгена Клопотенка в азіатському стилі:

Нескромні макарони в соусі від Євгена Клопотенка в азіатському стилі:

"Треба і своє українське знати, і досвід других країн розуміти. Тоді картинка життя у вашій голові є максимально повною. А там вже й обізнаність підтягується, і критичне мислення, і взагалі людина звичайна стає людиною великого мозку. Тому я запартнерився з одним гарним та доступним брендом, щоб знайомити вас з азійськими смаками та давати розуміння, що все більш реально, ніж вам здається. Але нехай бренд поки буде інтригою та знанням, яке сьогодні отримують найуважніші. Все поступово.

Нескромні макарони в соусі від Євгена Клопотенка в азіатському стилі:

А поки поговоримо з вами про макарони у соусі. Ця культура вам знайома, бо ви точно хоча б раз готували пасту. Там похідні з пшеничного борошна + соус + додатки м'ясні/рибні/овочеві. Так от, якщо ви залишаєте ті самі підходи, але замінюєте пшеничні макарони на рисові, а томатний соус - на соєвий, то стається магія. У вашій тарілці вже не паста, а локшина в азійському стилі. Все. Доволі зрозумілі маніпуляції, але досвід вже інший. До речі, хто не знав, то один з приколів соєвого соусу - умамі. От є солоний смак, є солодкий, є кислий, а є умамі. Грубо кажучи, смак, що посилює інші смаки. Вам ще не нудно? Якщо все ок, то подайте в коментарях ознаки життя, щоб я розумів, що ви героїчно дійшли до моменту з умамі. Якщо вам цікаво зрозуміти, які ще можуть бути азійські соуси, то у мене у сторіз вже є коротенький огляд і поради, куди це додавати.

Нескромні макарони в соусі від Євгена Клопотенка в азіатському стилі:

А бонус для тих, хто вижив та не загубився у великій кількості слів - рецепт локшини по-азійськи. Рисову локшину (десь 150г) варите у киплячій воді 5 хвилин. Куряче філе нарізаєте тонесенько (так воно приготується швидше) та обсмажуєте з морквою (соломка) та цибулею (теж тоненько). Щоб посилити відчуття Азії - додайте часник, чилі та імбир. За декілька хвилин вбийте яйце та зробіть з нього мішанину. Коли яйце перетвориться на готові пластівці - закидуєте локшину, наливаєте соєвий соус та готуєте ще до 5 хвилин. Посипаєте кунжутом, кидаєте зелену цибулю, додаєте трохи лайма. Все.

Можете писати в коментарях, що по темі азійської їжі вам цікаво, я у майбутніх сторіз та дописах спробую це реалізувати. Цьом.", - пише Клопотенко.

Джерело