Дуже смачний рецепт тефтtktr "по-старому" кожному знадобиться в господарстві, адже так часто виникає питання, що приготувати на обід або вечерю.

Тефтелі є практично в кожній кухні світу, зустрічаються згадки про них та в літературі. В англомовних країнах ця страва називається мітболами. Приготування тюфтель досить просте, і для них підходить будь-який вид м'яса. Найсмачніше вони з різними соусами. Пропонуємо вам приготувати тефтелі під соусом із сезонних грибів за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова.

Найсмачніші тефтелі зі свинини

Найсмачніші тефтелі зі свинини

Для соусу вам знадобляться:

• Асорті свіжих грибів – 200 г;

• Вершкове масло – 1 ст. л.;

• Цибуля – 20 г (приблизно ¼ голівки);

• Вершки 35% жирності – 50 г;

• М'ясний бульйон – 100 г;

• Сіль, перець – до смаку;

• Олія для обсмажування.

Для тефтелів вам знадобляться:

• Свинина – 200 г;

• Яйце – 1 шт.;

• Цибуля – 20 г;

• Часник – 2 зубчики;

• Сіль, перець – до смаку.

Найсмачніші тефтелі зі свинини

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Гриби миємо, зачищаємо. Цибулю дрібно нарізаємо. Нарізаємо гриби та обсмажуємо 100 г на сковороді разом із цибулею.

2. Коли вони добре підсмажаться, солимо, перчимо їх, додаємо вершкове масло і вливаємо в сковороду бульйон та вершки. Готуємо, доки не випарується волога.

3. Потім перебиваємо гриби в блендері та перетираємо через сито. Якщо потрібно, доводимо до смаку сіллю та перцем. Вийде насичений, з яскравим смаком соус.

4. Перекручуємо м'ясо на м'ясорубці. Солимо і перчимо на смак, добре відбиваємо і відправляємо в холодильник на 20 хв.

5. Формуємо кульки та обсмажуємо з усіх боків на сковороді.

6. Коли тефтельки будуть практично готові, беремо 100 г грибів, що залишилися у нас, і обсмажуємо разом з ними кілька хвилин.

7. Тепер перекладаємо їх у гастроємність, заливаємо соусом та відправляємо у розігріту до 185 градусів духовку на 10 хвилин.

8. Подаємо тефтелі із зеленню. 

Раніше ми писали про пишні та ароматні пончики, як у дитинстві: мінімум витрат, але максимум задоволення, рецепт.

Джерело