Апельсинові цукати в шоколаді, пряники та пісочне печиво навчали готувати переселенців у Черкасах на майстер-класі з кондитерського мистецтва. Це допоможе людям не лише емоційно перемикнутися, а й опанувати нову для себе справу, розповіла Суспільному шеф-кондитерка з Харкова Діана Логінова.

Безоплатний майстер-клас провели на базі одного з освітніх закладів Черкас для 24 учасників.

Учасників поділили на чотири групи. Кожна з них готувала окремий виріб. Заготовки для тіста шеф-кондитерка Діана Логінова зробила заздалегідь, щоб у разі відключення електроенергії, захід не довелося скасувати.

Одна з груп готувала пряники з медом та спеціями. Перед використанням, згідно з рецептом, тісто вилежалось вісім годин.

"Це потрібно для того, щоб усі процеси, всі спеції вступили в дію", – пояснила пані Діана.

Учасників тренінгу вона навчила розкачувати тісто та вирізати з нього фігурки.

Світлана Безугла відвідала разом із донькою. Вони переселенці із Сєвєродонецька. Імбирне печиво готують вперше:

"Мені було цікаво, щоб донька своїми руками спробувала зробити печиво. Зараз у нас немає умов, щоб готувати, тому ми дуже довго не їли домашнього печива", – зазначила вона.

Анастасія Жуня з Луганщини готувала апельсиновий мармелад. Процес, з її слів, цікавий, проте складний:

"Мармелад одразу не навчишся робити — потрібно кілька разів спробувати. Є частинки, які дуже складно відриваються і розбираються".

Для Поліни Драчук із Донеччини такий захід – нагода не лише навчитися чомусь новому, а й знайти друзів.

"Можна поспілкуватися і познайомитися з новими людьми. Цього не вистачало тут, після того, як ми переїхали", – розповіла

Майстер-клас влаштували, аби емоційно розвантажити та надихнути на нові захоплення людей, які все втратили і переїхали у чуже місто, зазначила шеф-кондитерка Діана Логінова. Вона з власного досвіду знає, наскільки складно все починати спочатку, оскільки приїхала до Черкас з Харкова.

"Я хочу показати, що в цьому немає нічого складного, що зі звичайних продуктів можна готувати дуже смачні речі. Ще їх можна продавати і на цьому трішки заробляти. Зараз це дуже на часі", – пояснила вона.

У планах – організувати ще два такі кондитерські тренінги, зазначила керівниця проєкту "Інтеграційний хаб "Черкаси – твоє місто"Ксенія Пантєлєєва:

"В лютому будемо готувати до Масниці торт із млинців, а в березні до жіночого свята ".

Кожен охочий зможе приготувати власний маленький тортик, пояснила Ксенія.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також Евакуаційний потяг прибув із Донеччини в Черкаську область Як плюшеві зайці та синтепонові слони зцілюють від війни дитячі серця на Черкащині Волонтери з Черкас привезли медикаменти у стабілізаційний пункт Бахмута

Джерело