Український кулінар та переможець шоу "Мастер Шеф" Євген Клопотенко  дав рецепт  корисного бананового печива, яке можна зробити швидко. Рецепт легкий, а страва сподобається навіть вибагливим дітям. Так, "Мастер Шеф" Клопотенко зазначив, що достатньо додати банан, щоби випічка стала неймовірно смачною.

"Мастер Шеф" Євген Клопотенко  зазначив, що завдяки банану можна додати менше цукру у випічку, адже цей фрукт є досить солодким сам по собі. До того кулінар запропонував додати всередину трохи шоколода, щоб додати до смаку трохи терпкості. Печінка за рецептом шеф-кухаря зручно брати із собою в дорогу та перекусити їм. Найкраще до нього підходить чай, какао та тепле молоко.

"Мастер Шеф" Клопотенко назвав інгредієнти, які вам знадобляться:

  • 150 г вершкового масла|мастила| 82,5%
  • 280 г борошна 
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 5 г ванільного цукру 
  • 1 великий стиглий банан 
  • 1 ч. л. розпушувача 
  • 80 г темного шоколаду

"Мастер Шеф" Євген Клопотенко розкрив докладний рецепт цього печива. Змішайте в мисці 150 г вершкового масла|мастила| 82,5% в миску, додайте 100 г цукру і 5 г ванільного цукру. Збийте міксером до однорідної маси. Стиглий банан розімніть вилкою і додайте|добавляйте| в масу з тістом. Не забудьте перемішати.

"Мастер Шеф" Клопотенко зазначає, що після цього необхідно в окремому посуді змішати 280 г борошна та 1 ч. л. розпушувача. Після цього додайте цю суміш до решти маси.

Додайте 80 г темного шоколаду, потертого на велику тертку і знову перемішайте тісто. Охолоджений шоколад краще натирається на тертці, тому кулінар радить покласти його на деякий час у холодильник.

Тісто потрібно викласти ложками на противень, застелений пергаментом. Духовку необхідно розігріти 180 градусів. Запікаємо протягом 15 хвилин. Вийміть після приготування, охолодіть і подавайте до столу.

Останні новини України:

Джерело