На своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати гарячі рибні тарталетки.

Для цього рецепту переможець "Мастер Шеф" Люлько бере такі інгредієнти:

Краще, ніж суші: фіналіст
  • Лист норі - 3 шт
  • Відварений рис для суші - 500 г
  • Заправка для рису - 60-100 г
  • Риба горбуша філе - 720 г
  • Паприка копчена - 1 ч.л
  • Часник сухий мелений - 1 ч.л
  • Сіль - 0,5 ч.л
  • Соєвий соус - 30 мл
  • Олія 30 г

Для соусу:

  • Майонез - 150 г
  • Соус шрірача - 40 г

На верх:

  • Авокадо - 0,5 шт
  • Зелена цибуля - 30 г
  • Смажений кунжут - 20 г

Краще, ніж суші: фіналіст

Рибу зірка "Мастер Шеф" Люлько нарізає на шматочки та маринує, додаючи паприку, часник, сіль, заправляючи її олією та соєвим соусом.

В форму для випікання мафінів викладаємо листи норі. На норі викладаємо рис, а зверху мариновану рибу. Запікаємо тарталетки в духовці 5-6 хвилин на температурі 180 градусів.

Краще, ніж суші: фіналіст

На готові тарталетки зверху "Мастер Шеф" Микола Люлько викладає нарізане авокадо, поливає все соусом (майонез+шрірача), посипає кунжутом і подрібненою зеленою цибулькою.

Щоб приготувати заправку для рису, беремо:

  • Рисовий оцет - 500 мл
  • Цукор - 550 г
  • Сіль - 25 г

Просто поєднуємо оцет, цукор і сіль у каструлі, ставимо на плиту і прогріваємо на слабкому вогні, постійно помішуючи, щоб усе розчинилося, але не закипіло.

Українці в коментарях оцінили рецепт від зірки "Мастер Шеф" Миколи Люлька:

"Страва вогонь

Джерело