"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати шоколадну панакоту з малиною.
У розрахунку на 6 порцій (стаканчики по 200 мл) нам знадобляться такі інгредієнти:
- 300 мл молока
- 200 мл вершків жирністю не менше 30%
- 5 гр желатину (силою 200 bloom) + 30 мл води
- 100 гр молочного шоколаду
Для малинового желе зірка "Мастер Шеф" Глінська бере:
- 300 гр малини з кісточкою (можна використовувати як свіжу, так і заморожену ягоду)
- 30 г цукру
- 8 гр желатину (силою 200 bloom) + 48 мл води
Декор:
- свіжа малина
- м'ята
Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська заливає желатин водою кімнатної температури та залишає його на 10 хвилин набухати.
Тим часом у сотейник відправляємо молоко та вершки. Прогріваємо цю суміш до парування, знімаємо з вогню і додаємо замочений набряклий желатин. Заливаємо сумішшю шоколад і пробиваємо все занурювальним блендером до однорідності. Розливаємо панакоту по стаканчиках і відправляємо в холодильник на 2 години.
Щоб приготувати малинове желе, зірка "Мастер Шеф" Глінська заливає желатин водою кімнатної температури та залишає на 10 хвилин, щоб він набух. Малину з цукром ставимо на плиту і даємо покипіти кілька хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо набряклий желатин і перемішуємо.
Виливаємо малинову масу поверх шоколадної панакоти. Знову ставимо стаканчики в холодильник, щоб желе застигло. Готовий десерт "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська прикрашає малиною та м'ятою.
Останні новини України:
Джерело