"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати шоколадну панакоту з малиною.

У розрахунку на 6 порцій (стаканчики по 200 мл) нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 300 мл молока
  • 200 мл вершків жирністю не менше 30%
  • 5 гр желатину (силою 200 bloom) + 30 мл води
  • 100 гр молочного шоколаду

Дуже ніжний і смачний італійський десерт:

Для малинового желе зірка "Мастер Шеф" Глінська бере:

  • 300 гр малини з кісточкою (можна використовувати як свіжу, так і заморожену ягоду)
  • 30 г цукру
  • 8 гр желатину (силою 200 bloom) + 48 мл води

Декор:

  • свіжа малина
  • м'ята

Дуже ніжний і смачний італійський десерт:

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська заливає желатин водою кімнатної температури та залишає його на 10 хвилин набухати.

Тим часом у сотейник відправляємо молоко та вершки. Прогріваємо цю суміш до парування, знімаємо з вогню і додаємо замочений набряклий желатин. Заливаємо сумішшю шоколад і пробиваємо все занурювальним блендером до однорідності. Розливаємо панакоту по стаканчиках і відправляємо в холодильник на 2 години.

Щоб приготувати малинове желе, зірка "Мастер Шеф" Глінська заливає желатин водою кімнатної температури та залишає на 10 хвилин, щоб він набух. Малину з цукром ставимо на плиту і даємо покипіти кілька хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо набряклий желатин і перемішуємо.

Виливаємо малинову масу поверх шоколадної панакоти. Знову ставимо стаканчики в холодильник, щоб желе застигло. Готовий десерт "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська прикрашає малиною та м'ятою.

Дуже ніжний і смачний італійський десерт:

Останні новини України:

Джерело