Домашнє згущене молоко — не тільки смачне, а й корисне. Воно багате на кальцій, фосфор і вітаміни.

Ніжний смак і тонкий вершковий аромат роблять згущене молоко ідеальним топінгом для млинців і вафель, а також важливим інгредієнтом для кремів, морозива та інших десертів. У магазинах можна натрапити на продукт із підозріло довгим складом і не найкращим смаком. Якщо ви хочете отримати натуральне згущене молоко, зробіть його самостійно.                      

Набагато дешевше і смачніше за магазинне: рецепт домашнього згущеного молока для вафельного тортика з дитинства

Набагато дешевше і смачніше за магазинне: рецепт домашнього згущеного молока для вафельного тортика з дитинства

Інгредієнти:

  • 200 г молока;
  • 200 гр цукру (або пудри);
  • 20 гр вершкового масла.

Набагато дешевше і смачніше за магазинне: рецепт домашнього згущеного молока для вафельного тортика з дитинства

Приготування:

1.Беремо всі інгредієнти і змішуємо їх в каструлі (бажано з високими бортиками, адже маса буде сильно пінитися).        

2.Варимо нашу суміш на повільному вогні та доводимо до кипіння.

3. Коли згущене молоко почне кипіти збільшуємо вогонь і варимо 10 хвилин. Маса буде дуже сильно пінитися.

Набагато дешевше і смачніше за магазинне: рецепт домашнього згущеного молока для вафельного тортика з дитинства

4.Після того, як згущене молоко повариться 10 хвилин воно стане сильно рідким. Не лякайтесь - так і має бути. Як тільки суміш почне остигати, то почне і густіти.

5. Перелийте суміш в банку і поставте в холодильник. За кілька годин воно загусне ще більше.

Набагато дешевше і смачніше за магазинне: рецепт домашнього згущеного молока для вафельного тортика з дитинства

Раніше ми повідомляли, що варю полуничне варення тепер тільки так: маленький секрет у рецепті, який змінить усе.

Також не зайвими будуть соковиті ліниві голубці в соусі, які виходять у всіх: на готування піде мінімум сил та часу.

Джерело