Зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як легко та швидко приготувати мариновані баклажани.

Для цього рецепту нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів
  • 1,5 л води
  • 10 г солі

Для маринаду зірка "Мастер Шеф" Глінська бере:

Баклажани просто бомба:
  • 1 л води
  • 25 г солі
  • 40 г цукру
  • 60 мл рафінованої олії
  • 70 мл оцту (6%)
  • 20 горошин чорного перцю
  • 3 зубчики часнику (за бажанням можна і більше, до 8 зубчиків)
  • щіпка хмелі-сунелі

Баклажани просто бомба:

Спочатку потрібно підготувати баклажани. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська чистить і нарізає баклажани на невеликі шматочки, складає їх у каструлю, заливає окропом і додає сіль. Накриваємо кришкою і ставимо варитись на середньому вогні близько 10-15 хвилин. Зливаємо воду та відставляємо баклажани.

Щоб приготувати маринад, спершу зірка "Мастер Шеф" Глінська змішує воду, цукор та сіль, щоб сіль та цукор розчинилися. Потім додаємо перець горошком, хмелі-сунелі, оцет, олію і перемішуємо. Додаємо чавлений часник і знову перемішуємо.

Баклажани просто бомба:

Заливаємо баклажани маринадом, добре перемішуємо, накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник мінімум на 3 години. Коли баклажани промаринуються, дістаємо їх із холодильника, знімаємо плівку і перекладаємо в миску. До готових баклажанів "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська додає рубані кінзу та кріп.

Останні новини України:

Джерело