Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом знаменитих Полтавських галушок та розповів, як поєднувати їх не з одним інгредієнтом для різноманітності. 

Інгредієнти:

Легендарний рецепт:

Для рагу:

  • 600 г курячих стегон
  • 200-240 г цибулі
  • Олія для смаження
  • 80 г сметани
  • Чабрець, сіль, перець

Для тесту:

  • 250 г кислого кефіру або кислого молока
  • 1 маленьке яйце
  • 350 г борошна
  • сіль
  • 6 г соди

Легендарний рецепт:

Інструкції:

Почніть з приготування рагу. Обсмажте нарізані шматочки курки на олії до утворення золотистої скоринки. Перекладіть курку в сотейник, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський. 

На тій же сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю до м'якості та золотистості. Додайте цибулю до курки.

Додайте в сотейник воду або бульйон так, щоб рідина покрила інгредієнти на 1-2 см. Гасіть на маленькому вогні 1-1,5 години.

"Мастер Шеф" Ярославський  розповідає, по середині приготування додайте сіль, перець та чебрець. Коли частина рідини випарується, додайте|добавляйте| сметану і тушкуйте до готовності.

Для приготування тіста змішайте кефір із яйцем і сіллю. Додайте просіяне борошно і соду, швидко замішайте тісто і дайте йому відпочити 10 хвилин.

Сформуйте із тіста джгути діаметром близько 2 см і наріжте їх на шматочки. Приготуйте пароварку. Поставте шматочки тіста на пару та готуйте 2 хвилини.

Змастіть готові галушки маслом і з'єднайте їх з рагу. Гасіть разом 3-5 хвилин. Після додайте зелень кропу та цибулі, радить "Мастер Шеф" Ярославський.

Останні новини України:

Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Майстер Шеф" Ярославського.

Джерело