Про це 27 лютого повідомили на Facebook-сторінці Вінницького обласного центру народної творчості. Традиції приготування та споживання цієї страви Міністерство культури та інформаційної політики внесло до переліку 23 лютого 2024.
"Елемент є дуже важливим для громади, оскільки формує почуття приналежності до традиції, об’єднує навколо себе родини в процесі приготування та споживання. Під час смакування каші за спільним столом відбувається міжпоколінна передача знань, міжпоколінне спілкування, яке сприяє соціальній злагоді та взаєморозумінню між різними поколіннями", — йдеться у дописі центру.Кашу готують з пшона з додаванням молока, яєць, масла, маку, цукру та солі. Рецепт приготування мешканкою села Дашківці на Ютуб-каналі опублікувала Віта Данилюк.